top of page
Търсене

Писателите Радослав Гизгинджиев и Георги Бърдаров ще са гости на „Яворови дни 2022“



Вече 64 години Поморие отдава почит към личността на Пейо Яворов, към неизчерпаемото му вдъхновение и разнороден гений. В Поморие символистът черпи своите идеи и налага нов начин на литературно мислене и писане. Ето защо и организираните в негова чест празници вече толкова години са пресечна точка на театър, музика, поезия, проза и изобразително изкуство. В четири последователни дни, от 1 до 4 септември, всички жители и гости на Поморие ще имат възможността да се насладят на тази симбиоза от изкуства.



Официалното откриване на „Яворови дни 2022” ще бъде от 19.30 часа на 01.09.2022 г. /четвъртък/ пред паметника на поета, като преди това в храм „Свето Рождество Богородично” ще бъде отслужена и заупокойна молитва от 18.00 часа. Първата поетична вечер ще продължи от 20.30 часа, в салона на НЧ „Просвета 1888” с постановката „Търновската царица” по Емилиян Станев.


Програмата през останалите три дни ще протече на 4 различни места: в салона на НЧ „Просвета 1888“, в ГХГ „Дечко Стоев“, при паметника на Яворов и във великолепното лятно кино. Включени са живописна изложба, прекрасни концерти, традиционният рецитал – конкурс с творби на Яворов и срещи с двама от най-успешните съвременни български автори – Радослав Гизгинджиев и Георги Бърдаров.

И двамата писатели ще бъдат представени на 3 септември /събота/

18.00 ч. – Георги Бърдаров и издателска къща „Мусагена” представят романа носител на Европейска награда за литература „Absolvo te” Място на провеждане: Градска художествена галерия „Дечко Стоев“


20.30 ч. – „Писма от морето”: Среща с писателя Радослав Гизгинджиев. Музикален съпровод – Мария Петкова и Мая Тороманян Място на провеждане: Паметник на Яворов


Цялата програма може да откриете ТУК

352 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page