top of page

Театър

Радослав Гизгинджиев е автор и режисьор на 6 пиеси. Това са „Пак ли любов?!“, „ Моето име“, „Любовта не може просто да отмине“, „Въпреки всичко“, „Тук ли си?“ и „Едуард“.

Работи по тях с актьорите Симеон Владов, Диана Димитрова, Стефан Иванов, Йоко Захариев, Петър Антонов и Илияна Гъделева. Представленията обиколиха големите градове на България и участваха в множество фестивали, кампании и каузи.  

Кино

Изпуснати думи

Режисьор : Радослав Гизгинджиев
В ролите : Койна Русева, Георги Вачев, Анелия Ташева, Пресиян Михайлов, Анелия Желева, Биляна Мартугина, Нона Титирякова, Харитина Агопиан, Валентин Станков.
Година : 2011
Времетраене : 25 минути
Резюме : Сивото ежедневие на отегчен доктор е разрушено от Надежда . Той не си спомня за нея, но думите, които той й е казал, са спасили душата й. Докторът е провокиран да съживи една вълшебна приказка, да промени края й или да остане завинаги в нея.

"В този свят...случайността е само прикритото лице на Бог, а любовта е неговото присъствие...затова трябва да обичаме, за да бъдем спасени..."

 

По мотиви от разказа на Елин Пелин „Изпусната дума“
Сценаристи: Радослав и Здравко Гизгинджиеви
Оператори: Момчил Александров, Георги Маринов

Може да гледате филма ТУК

Радослав Гизгинджиев заснема редица документални, експериментални филми като "Светлосиньо","90", "Минутите", "Привидения", "Бродят" и др.